• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районне методичне об'єднання для вихователів середніх та старших груп.

Районне методичне об'єднання для вихователів середніх та старших груп.

2018-12-11

11 грудня на базі нашого навчального закладу було проведенне методичне об'єднання для виховтаелів середніх та старших груп. Заняття з екологічного виховання "Допоможемо взимку тварині і малій пташині" підготували вихователі Тістол Олена Леонідівна та Примасюк Олена Миколаївна.

Понад 8 років ДНЗ «Берізка» поглиблено працює над темою екологічного виховання дітей. Зумовлено це, в першу чергу, актуальністю самої теми, адже природа нині потерпає від «людських діянь», і щоб зберегти її слід докласти всіх зусиль. Хто як не сім’я, дитячий садочок розпочне цю роботу?

Задумайтесь:

- щороку люди знищують 14 млн. га лісів;

- у води світового океану скидаєтья 39 млн. т. відходів;

- кожен українець «виробляє» за рік 182 кг сміття.

В ДНЗ «Берізка» є всі необхідні педагогічні умови для організації навчально- виховної роботи з екології, навіть саме місце розташування допомагає в цьому.

Наше завдання - виховання екологічної свідомості, розуміння дітьми поняття «забруднення та вичерпності природних ресурсів», поняття взаємовідносин «людина - природа» та відповідальність за збереження довкілля.

Окрім звичайних форм та методів роботи з дітьми в ДНЗ проводяться традиційно: екологічні свята, природоохоронні акції «День землі», «Зустріч птахів», «Посади свою берізку», «Очисти джерело», «Нагодуй птахів взимку».

Вихователі середніх та старших груп працюють над екологічними проектами. Педагоги вважають, що результат буде лише тоді, коли діти після занять, праці в природі , прийдуть до думки: «Світ навколо мене став багатішим, гарнішим і ця зміна світу – моя праця, це - я» Так стверджував В. Сухомлинський, і це – істина.

Сьогоднішній перегляд тематичного заняття з дітьми середньої групи «Допоможемо взимку тварині і малій пташині» проходив в святково прибраній залі, де дорослі, разом з дітьми , відразу поринули в казковий світ зимового лісу, відчули аромат хвої, почули голоси зимуючих птахів.

Разом з Оленою Леонідівною Тістол, діти несли виготовлені з батьками годівнички, насипали корму, закликаючи птахів: «Прилітайте, друзі милі, не лякайтесь заметілі».

З дитячих вуст пролунали слова, що заставили задуматися і дорослих:

Пригощав пташок я з годівниці

І почав, нарешті, відчувать,

Що для когось крихта – це дрібничка,

А для пташки – жить чи помирать.

Надзвичайно цікавою було знайомство дітей зі справжнім лісником. Він розповів про свою професію, разом з дітьми накладав в годівниці корм для лісових мешканців. При цьому наголошував, яку велику справу роблять сьогодні малята, рятуючи від голодної зими лосів та оленів, кабанів та зайців.

Незабутнє враження на дітей справила зустріч із зимою (вихователь Примасюк Олена Миколаївна), яка запросила дітей до фіто-кафе «Лісова казка», д малюки пили малинові, м’ятні, шипшинові, чорничні чаї.

Безумовно, сьогоднішній день не минув безслідно для маленьких вихованців ДНЗ «Берізка».

На завершення діти з вихователем закликали присутніх:

Природу завжди ви шануйте,

І діточок своїх цьому навчайте.

бо добрим світ створив Творець,

сонце – спільний наш Отець.

А земля, звичайно – Мати.

Треба Землю зберігати,

Щоб росли по всіх долинах:

Сосни, липи і ялини!

/Files/images/0001_tstol/1.jpg/Files/images/0001_tstol/3.jpg/Files/images/0001_tstol/DSC_6055.jpg/Files/images/0001_tstol/DSC_6000.jpg/Files/images/0001_tstol/DSC_5988.jpg/Files/images/0001_tstol/DSC_6004.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 186